Geszti Péter: A magyar politika szavazatmaximalizálása állandó mentális háborús félelmet generál

Megosztás

A magyar néplélek rejtelmeiről, az egyéni és a társadalmi boldogulás lehetőségeiről és nehézségeiről beszélgettek Geszti Péterrel a Szemlélek Társalgóban.

Nagy adomány a nem panaszkodás képessége – vetette fel bevezetésként Geszti Péter, miközben elismerte: súlyos állapotban van, egyre mélyebbre ássa magát Magyarország, de szerinte ebben a helyzetben is meg kell tudni találni a belső egyensúlyt.

Geszti Péter véleménye szerint a külső körülmények és a közösségi média térhódítása is megnehezíti a boldog élet megvalósítását.

“Egyrészt mindenki pozitív dolgokat akar magáról mutatni a közösségi oldalakon, de ezek kreált képek, amik nem a valóságot mutatják.
Másrészt a social media egybenyitotta a világ összes kiskocsmáját, ahol egyszerre üvölt mindenki, hogy neki van igaza, és ahol mindenki gyűlöli azt, aki nem ért vele egyet, vagy egyszerűen csak más, mint ő.” – Fejtette ki gondolatait Geszti Péter.

A globális jelenség mellett beszél egy magyar sajátosságról is: 

“A magyar belpolitika állandó szavazatmaximalizálásra törekszik, ezért állandó mentális háborús félelmet generál az emberekben.”

Geszti Péter elmondás szerint egy időben ő is túl sok hírt fogyasztott, amelyet egy bizonyos szint után kifejezetten károsnak érzékelt. Ezért azt mondja, önmagát kellett fegyelmeznie, hogy változtasson a szokásain, amitől szerinte kevés nehezebb dolog van.

A megoldások keresése kapcsán felhívja a figyelmet arra, hogy a tudatosság, az önismeret új szintjére kellene emelni magunkat, különben nem fogunk tudni ellenállni a világ tolakodásának, nem leszünk képesek boldog életet élni.

“Eldöntheted, hogy rabszolgája leszel a sorsodnak, vagy keresed benne a mozgásteret. Mindig van mozgástér. És a vírus maga az ember:nemcsak betegséget adhatsz tovább, hanem pozitív gondolatokat is. A másoknak adott segítség gyakran visszajön” – állítja Geszti Péter.

A teljes beszélgetés ide kattintva nézhető meg.

Forrás: Szemlelek.net

Kapcsolódó cikkek